Etusivu      Asiakkaiden kommentteja
Tulosta sivuLisää suosikkeihin

Asiakkaiden kommentteja

Kehittämisluotsaus perustuu aina ehdottomaan luottamuksellisuuteen. Siksi esitänasiakkailtani saamaani palautetta ilman viittauksia palautteen antajan organisaatioon tai asemaan siellä.
 ”Meidän entuudestaankin keskusteleva porukka oppi keskustelemaan entistä rakentavammin, oikeista asioista ja ymmärtämään toisiaan ja toisten työtä. Yhteistyö ja työtyytyväisyys on parantunut” 
”Olemme oppineet kysymään neuvoja ja apua työkavereilta. Tiedon kulku on parantunut”
”Saan enemmän aikaiseksi, kun olen keskittynyt oikeisiin asioihin” 
”Minä kyllä olen aina tiennyt miten pitäisi toimia, kun aina vaan muistaisi tehdä niin! Luotsauksessa saa aina muistutusta oikeista toimintatavoista, sopivasta työmäärästä ja olennaiseen keskittymisestä” 
”Olen oppinut ajattelemaan asiakkuutta laajasti. Ennen ajattelin, että jos kaikkien kanssa ei yksinkertaisesti voi tulla toimeen, nyt osaan sopeuttaa omaa toimintaani toisen mukaan” 
”Saimme yhdessä ryhmänä käsitellä tulevien suurten muutosten aiheuttamaa pelkoa ja huolta etukäteen. Olo rauhoittui ja sai lisää voimaa. Oli hyvä, että esimiehet olivat mukana ryhmissä” 
”Loman jälkeen ennättää aina jo odottaa milloin on seuraava tapaaminen. Ainoa tilaisuus vaihtaa ajatuksia sellaisista asioista, joista ei voi puhua omassa työyhteisössä eikä edes kotona puolison kanssa. Todella tarpeellista” 
”Olemme vuoroin itkeneet ja vuoroin nauraneet. Kunnon nauru vedet silmissä on voimaannuttava kokemus” 
”On helpottava huomata, että muillakin on samanlaisia ongelmia kuin itsellä omassa työssä. Kokemusten jakaminen ja yhteinen pohdinta on tärkeää. Toisilta ja ohjaajalta saa hyviä vinkkejä omassa työssä kokeiltavaksi” 
”Tämähän on parasta koulutusta mitä ikinä voi kuvitella!” 
”En koskaan jätä tulematta ryhmäistuntoon vaikka usein on ollut paineita jäädä pois, kun olisi ollut jokin muu tärkeä tapaaminen sovittavana. Nämä istunnot priorisoin itselleni etusijalle”  
”Syvällistä keskustelua. Hyödyllistä varsinkin vaikeina aikoina.” 
”Muutokset työssä tuovat pintaan paljon käsiteltäviä asioita. Kokemusten ja asioiden läpikäyminen auttaa jäsentämään asiat”  
 "Henkireikä. Tukea omaan työhön ja työssä jaksamiseen.” 

Tmi Merela - kehittämisluotsi | y-tunnus: 2241715-8 | puh. 040 732 0015 | merja.laituri@merela.fi | Rönöntie 9b, 70100 Kuopio